Nieuwe 2016 Harley-Davidson Dark Custom-modellen tonen hun rebelse spirit

Nieuwe 2016 Harley-Davidson Dark Custom-modellen tonen hun rebelse spirit

Iron 883 en Forty-Eight gaan voorop in de Dark Custom-beweging

Rijswijk, 24 augustus 2015 – Begin met een zwart canvas. Voeg vermogen en ziel toe. En maak dat vervolgens van jou. De Harley-Davidson Dark Custom-beweging stript een motor tot zijn mechanische essentie en de rijervaring tot haar rebelse kern: de zoektocht naar vrijheid en zelfexpressie.
 
Voor 2016 claimt Harley-Davidson zijn Dark Custom-leiderschap met de nieuwe Iron 883™ en Forty-Eight®, ruige machines die een authentieke, betaalbare ervaring bieden aan een heel nieuwe generatie rijders. Gesmeed, geperst en geschuurd tot minimalistische perfectie, combineren de Iron 883 en de Forty-Eight functie en stijl op geheel eigen wijze, klaar voor oneindige custom inspiratie. 
 
“Met Dark Custom vieren we de schoonheid van de pure vorm van een motorfiets”, vertelt Harley-Davidson Styling Director Brad Richards. “Het gaat om de schoonheid van boutjes en moertjes, staal en rubber, en het hart van de machine: een Harley-Davidson V-Twin-motorblok. Dark Custom grijpt terug op onze styling roots, maar nodigt de rijder ook uit om een stap verder te gaan, om zijn of haar Dark Custom met accessoires, inventiviteit en rijervaringen volledig te personaliseren.”

Iron 883

Geïnspireerd op in garages gebouwde bobbers uit heden en verleden, is de nieuwe Iron 883 gechopt en bewerkt – bewust een beetje rauw en rafelig. Gekortwiekte spatborden, volledig zwarte aandrijflijn en uitlaat, dragster-stuurtje en een solo tuck-'n-roll-zadel staan voor pure street performance. Een geribbeld luchtfiltercover toont de uit staal gestanste authenticiteit van deze machine. Bullet-hole-details op de riembeschermer, de uitlaatschildjes en het voorspatbord zijn een knik naar de racerij, waar minder gewicht meer snelheid betekent.
 
Kleuren en afwerkingen voor de Iron 883 zijn gekozen vanwege hun capaciteit om viezigheid en vuil niet te laten opvallen – speciaal voor stadse rijders die ervoor kiezen geen tuinslang te hebben.
 
“Ik heb deze motor altijd het mooist gevonden met wat vuil of patina”, vertelt Harley-Davidson Senior Stylist Dais Nagao, leider van het Iron 883-designproject. “Hij is snel en wendbaar, en stimuleert de rijder om agressief te rijden. En tja, dan loop je weleens een krasje of deukje op. Dat kunnen we helaas niet in de fabriek doen. Die eer is voorbehouden aan de rijder die daarmee het verhaal van de bike vertelt.”
De Iron 883 wordt aangedreven door een 883cc Evolution® V-Twin-motorblok dat is afgesteld om hard uit de startblokken te komen en een geweldige performance te leveren. Een volledig zwarte, zwevende remschijf maakt aan de voorkant het 9-spaaks, gegoten zwarte voorwiel met geschuurde highlight compleet. Het met bijna vier kilo gereduceerde, onafgeveerde gewicht zorgt voor meer comfort en betere handling.
 
De handelbaarheid werd verder verbeterd met een nieuwe cartridge-style-voorvork en een nieuwe emulsieachterschokbreker met progressieve veren en een getrapte stelring voor de veervoorspanning, waarmee je de performance van je vering eenvoudig aanpast aan het wegdek of het gewicht van je passagier. De speciale veerspanner bewaar je onder het zadel. Een passagierszitje met dezelfde tuck-'n-roll-bekleding is verkrijgbaar via Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories.
 
De 2016 Iron 883 is leverbaar in vier kleuropties: Charcoal Satin, Black Denim, Olive Gold met eagle-and-shield-tanklogo of Hard Candy Custom Gold Flake met een flame-detail, in combinatie met zwarte spatborden.

Forty-Eight

De nieuwe Forty-Eight is een gespierde jongen. Een dikke 130 mm-voorband wordt op zijn plek gehouden door 49 mm-voorvorken in massieve, gesmede aluminium kroonplaten en een aluminium vorkbrace. De klassieke 2.1-gallon peanut-brandstoftank zorgt voor een smalle, sportieve taille. Gechopte spatborden tonen veel rubber. Een perfecte mix van zwart, kleur en chroom geeft de bike een krachtige uitstraling.
 
“Het lage stuur en de vooruit geplaatste voetbedieningselementen zetten de rijder op de Forty-Eight in een agressieve houding, dus daar hebben we qua styling op voortgeborduurd”, vertelt Harley-Davidson Industrial Designer/Stylist Ben McGinley, de leidende stylist van het project. “Het grote voorwiel is een soort stoomwals die over de weg dendert, dus hebben we de ronde luchtfiltercover wat kleiner gemaakt en wat chroom op de uitlaat toegevoegd om je ogen naar het blok te trekken, dat er onder die peanut-tank nu groter uitziet. Ik zou deze bike als 'functioneel gespierd’ omschrijven.”
 
De brandstoftank is afgewerkt met horizontale strepen, een knik naar de jaren zeventig-styling die je vandaag de dag weer terugvindt op custom bikes. Die lijnen zijn verder doorgetrokken over de gehele motor, zoals in de stiksels van het zadel, op de uitlaatschildjes, het achtertandwiel en de belt guard. Nieuwe, lichtgewicht gegoten aluminium wielen hebben negen gespleten spaken en een effen zwarte afwerking met geschuurde highlights. Gecombineerde rem-, knipper- en achterlichten houden het achterspatbord mooi clean.
 
De nieuwe 49 mm-voorvork heeft een cartridgedesign dat perfect aansluit bij de emulsieachterschokbrekers met progressieve veren en een getrapte stelschroef voor de veervoorspanning. Deze combinatie levert een premium rijervaring op, zelfs over gehavend stads wegdek. De spanner voor de vering zit handig onder het zadel, dat speciaal is gevormd voor langdurig comfort.
 
De 2016 Forty-Eight is leverbaar in vier effen kleuren: Vivid Black, Billet Silver, Velocity Red Sunglo en Olive Gold. Hard Candy Custom-opties zijn Hard Candy Cancun Blue Flake en Hard Candy Gold Flake.
 
De nieuwe 2016 Harley-Davidson-motoren en -accessoires rollen per direct de Harley-Davidson-dealers binnen. Ga naar http://h-dimediakit.com/eu/ voor meer informatie en beeldmateriaal.

Over Harley-Davidson Motor Company

Harley-Davidson, Inc. is de moedermaatschappij van de groepsmaatschappij die handel drijft als Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. De Harley-Davidson Motor Company produceert cruiser en custom motorfietsen en toermotorfietsen. Harley-Davidson Motor Company biedt een volledig gamma van motoronderdelen, accessoires, motorkleding en algemene artikelen. Harley-Davidson Financial Services, Inc. verleent financiering aan groot- en detailhandels en levert verzekeringsproducten aan Harley-Davidson-dealers en -klanten. Ga naar www.harley-davidson.nl voor meer informatie.
 
Voor meer informatie neem contact op met:
Harley-Davidson Benelux
Anna Marie Deary, Marketing Manager
T: +31 (0)70 757 4905
 
LVTPR
Noëlle de Boer 
T: +31 (0)30 65 65 070

 

Meer over Nieuws

NEW ROAD KING SPECIAL

NEW - ROAD KING SPECIAL

Heers over het asfalt met de agressieve en krachtige performance van het gloednieuwe Milwaukee-Eight® motorblok.

Nieuw Milwaukee-Eight-motorblok drijft verbeterde touring-ervaring aan

Nieuwste Harley Big Twin levert meer performance, brandstofbesparing en comfort.

Harley Davidson presenteert krachtige nieuwe Touring-motoren

H-D introduceert het Milwaukee-Eight-motorblok, haar 9de Big Twin, en nieuwe vering op de 2017-modellen.

Harley-Davidson stelt XG750R Flat-Track-racer voor

Nieuwe Flat-Tracker op basis van Street 750 vervangt XR750